Menü

LUMINARI GLASS

A LUMINARI Glass folyamatosan alakuló- frissülő dekoratív üvegek különlegessége, hogy a minták több rétegből épülnek fel, így közelről és távolról a mintás üvegek más-más arcukat mutatják. Mindemellett a különleges látványelemekből összeállított dekoratív minták nagyfokú variabilitást biztosítanak az üvegeken; a különböző technikák, az üveg- és textilnyomtatás, az üvegen megjelenő szitanyomás, a lézervágás és hímzés variálhatósága transzparens vagy nem átlátszó üveg felületen egyaránt megjelenhetnek.
Az üvegelemek rendkívül sokrétű felhasználásra alkalmasak: a mintás és dekoratív üvegpanel elképzelhető hordozóra applikálva vagy önmagában, térbe állítva, üvegcsempeként, ajtóként, korlátként, üvegtérelválasztóként vagy fürdőszobai zuhanypanelként. Léptékét tekintve az üvegpanel rugalmasan alkalmazható közösségi vagy magántérben, kül- és beltéren egyaránt. 

A LUMINARI Glass tervezésével az S39 Hybrid Design Manufacture​ tagjaként foglalkoztam a brand előkészítésekor és az első három kollekció során. A gyártást a Rákosy Glass építészeti üvegmunkákkal foglalkozó magyar üvegipari vállalkozás végzi. A termék 2015-ben Magyar Formatervezési Díjban részesült (Termék kategória).

LUMINARI GLASS - image 1
LUMINARI GLASS - image 2
LUMINARI GLASS - image 3
LUMINARI GLASS - image 4